Babyfoon voor 2 kamers: zo heb jij overal beeld

Het is wel zo makkelijk als je een babyfoon voor 2 kamers kunt gebruiken. Als je kind lekker aan het spelen is op de bovenverdieping heb jij constant goed zicht of perfect geluid, en daarmee goede controle. En als er meerdere kinderen liggen te slapen is het wel zo handig om 1 babyfoon voor meerdere kamers te gebruiken. Een digitale babyfoon is zelfs nog uit te breiden met een derde en vierde unit. In dit artikel lees je er alles over.

Welke soorten babyfoons kun je uitbreiden?

Veel babyfoons kunnen worden uitgebreid met een of meerdere extra units. Dit geldt voor de meeste digitale babyfoons met camera, voor wifi babyfoons en voor zogenoemde PMR-babyfoons. In die laatste categorie vallen de babyfoons die met geluid werken. PMR-babyfoons hebben als voordeel dat ze oneindig zijn uit te breiden. Als je alle baby-units en de ouder-unit op hetzelfde kanaal afstemt, is er geen grens. Deze optie is ideaal voor kinderdagverblijven en grote families.

Deze babyfoons kun je niet uitbreiden

Er zijn ook babyfoons die niet voor 2 kamers kunnen worden gebruikt. Een DECT-babyfoon bijvoorbeeld. Deze audio babyfoons communiceren namelijk via een speciale verbinding. Die is exact afgestemd tussen beide units. Dit heeft als voordeel dat er geen storingen kunnen optreden, maar als nadeel dat de unit niet kan worden uitgebreid.

En analoge babyfoons communiceren op een open kanaal. Fabrikanten maken geen uitbreidingen voor deze babyfoons.

Wat zijn de mogelijkheden voor een babyfoon op 2 kamers?

Als je, online of in een fysieke winkel, een babyfoon gaat uitkiezen, zie je in de productomschrijving meteen of er uitbreidingsmogelijkheden zijn. Kijken we naar een babyfoon met camera voor 2 kamers, dan kun je jezelf bij de meest geavanceerde modellen een heuse regisseur van een televisieprogramma wanen.

Om te beginnen kunnen veel babyfoons worden uitgebreid tot 4 camera’s. Daarbij kun je ervoor kiezen om de camera’s in dezelfde ruimte te plaatsen, zodat je van verschillende kanten goed zicht hebt. Een andere mogelijkheid is om de camera’s in diverse kamers te plaatsen. Deze optie is handig als je meerdere kinderen hebt en ze tegelijkertijd in de gaten wilt houden.

Bij de beste babyfoons kun je al kijkend schakelen tussen de verschillende camera’s. Naar je slapende kind kijken wordt dan net zo leuk als je favoriete serie op Netflix, ook omdat je zelf de regie voert.

Audio babyfoons

Een uitbreidingsset voor een audio babyfoon werkt in principe hetzelfde, alleen zonder beeld.

Wat heb je nodig voor een babyfoon op 2 kamers?

Om een babyfoon uit te breiden naar 2 of meer units heb je niet veel nodig. Het vergt een eenmalige investering. Je koopt een extra camera (of meerdere) of extra zenders. Daarna is het een kwestie van koppelen en je bent klaar.

Het moet wel gezegd worden dat als je de babyfoon met meerdere camera’s of zenders gaat uitbreiden, het behoorlijk prijzig kan worden. Het is zelfs bijna net zo duur om een tweede babyfoon te kopen, hoewel je dan met 2 ouderunits zit.

Alles wat u moet weten over Babyfoons
Logo
Vergelijk items
  • Totaal (0)
Vergelijken
0
Shopping cart