Babyfoon met camera

Wanneer je net vader en moeder bent geworden komt er veel op je af. Er zijn veel zaken die je moet (gaan) aanschaffen voor je kindje. Een van deze zaken is uiteraard de welbekende babyfoon. Vandaag de dag kiezen veel ouders een babyfoon met camera. Dit type babyfoon geniet steeds grotere populariteit en in de tijd waarin we leven is dat niet meer dan logisch.

Wat is een babyfoon met camera?

Eigenlijk behoeft dit weinig uitleg. De traditionele babyfoon bestond uit twee delen, namelijk:

  • De unit die je in de kinderkamer plaatst (microfoon)
  • De ontvanger die de geluiden kan afspelen

Vroeger was dit misschien perfect. We wisten tenslotte niet beter. Tegenwoordig is het idee en de werking hetzelfde gebleven maar is de unit die je in de kinderkamer plaatst uitgebreid met een camera. Hiermee heb je dus naast geluid óók beeld. Het is dus nu mogelijk om op de ontvanger ook live beeld van je kindje te zien. Dit is natuurlijk heel makkelijk en scheelt heel wat op en neer naar de kinderkamer lopen. Daarnaast geeft het ook meer rust; je kan namelijk op ieder gewenst moment even een kijkje op het beeldscherm nemen hoe je kindje er bij ligt. En als het dan nodig is, loop je direct naar de babykamer.

Waar let je op bij je aanschaf?

Wanneer je besloten hebt een babyfoon met een camera aan te schaffen kom je er waarschijnlijk achter dat er heel veel verschillende soorten zijn. Je komt al snel hele dure modellen tegen, goedkopere modellen en alles wat er tussen zit. Daarnaast word je overspoeld met termen en belangrijke mogelijkheden. Wat is nou écht belangrijk? Waar moet je écht op letten? Om je op weg te helpen:

  • Wil je een model waarbij je de camera op afstand kunt besturen?
  • Heb je een huis met veel staal? Let dan extra goed op het bereik (staal houdt het bereik tegen)
  • Wil je kunnen terug praten?
  • Wil je ook de mogelijkheid hebben om slaapliedjes af te spelen?
  • Wil je de kamertemperatuur kunnen zien?

Onze top 10:

Functies