Philips Avent babyfoon kopen? Dit zijn de beste Philips babyfoons van 2024

Met een Philips Avent babyfoon koop je een uitstekend product. Daar zit de moeilijkheid ook niet in. Alleen welke van de vele goede babyfoons is voor jou de beste keus? Op die vraag gaan we je in deze koopgids antwoord geven. We kijken naar de Philips Avent Connected SCD923/26, de beste Avent babyfoon, en naar vele andere babyfoons.

Je kunt een babyfoon zo geavanceerd en uitgebreid mogelijk maken als je zelf wilt. Per type leggen we de voor- en nadelen uit, zodat je de juiste keuze kunt maken. Ook vertellen we je wat meer over het ontstaan van Philips Avent en wat deze babyfoons zo goed maakt.

De top 10 Avent babyfoons

Een Philips babyfoon krijgt altijd een unieke productcode. Dat is maar goed ook, anders wordt het een flinke zoektocht. Dankzij onze top 10 weet je straks welke Avent babyfoon voor jou het meest geschikt is.

Philips Avent Connected SCD923/26

Met de beste Philips Avent babyfoon kun je overal je baby in de gaten houden. De SCD923/26 is een babyfoon met camera die gekoppeld kan worden aan een app. Dankzij het Secure Connect-systeem ben je binnenshuis altijd verbonden met je kindje. Via de camera kan je in de gaten houden of de baby rustig ligt te slapen.

Met de app ben je ook buitenshuis verbonden. Dit is ideaal als je wat langer moet doorwerken en je wilt weten of alles goed gaat. En als je voor je werk op reis bent, kun je dankzij de app contact hebben met je kindje. De verbinding is sterk en bovendien erg veilig. Je hoeft niet bang te zijn dat onbevoegden ineens op de stream zitten.

Behalve dat de technieken zeer geavanceerd zijn, heeft de Philips Avent Connected SCD923/26 ook de gebruikelijke functies van een babyfoon. Zo kunnen er kalmerende geluiden uit het apparaatje komen, en met het rustgevende nachtlampje kan de baby een rustig dutje doen. En met de terugspreekfunctie kun je met je kleintje praten en uiteraard ook luisteren.

De babyunit is uitgerust met een full HD-camera met nachtzicht en digitale zoom. Zo kun je dag en nacht heldere beelden bekijken. De ouderunit heeft een bereik van 400 meter. De ingebouwde kamerthermometer geeft een alarm als de temperatuur in de kamer te hoog of te laag is. De ouderunit (met kleurenscherm) heeft een batterijduur van 12 uur en is oplaadbaar. Dit is een absoluut topapparaat. Het enige minpunt is de hoge prijs.

Philips Avent SCD733/26 DECT babyfoon

De SCD733/26 DECT is een Avent babyfoon zonder camera of app. Via geluid merk je of je kindje huilend wakker wordt. Dankzij de DECT-technologie heb je een veilige privéverbinding zodat je zeker weet dat je de enige bent die meeluistert. Andere zendapparaten, zoals mobiele telefoons, kunnen geen storingen veroorzaken.

In de babyfoon zit een sensor waarmee je de kamertemperatuur goed in de gaten kunt houden. Het kalmerende nachtlampje, slaapliedjes en een speciale nachtmodus zorgen voor een rustgevende omgeving voor jou en natuurlijk vooral de baby. Bij deze Philips babyfoon zit ook een nachtlampje met sterrenprojectie.

De ECO-modus zorgt ervoor dat er zo min mogelijk energie wordt verbruikt, omdat de babyfoon vaak geen netstroom nodig heeft. De modus minimaliseert automatisch de transmissie van audio, waardoor de levensduur van de batterij zo lang mogelijk is. Hoe dichter je bij je baby bent, hoe minder vermogen er nodig is voor een perfecte verbinding.

Het bereik van deze Philips Avent babyfoon is trouwens groot. Buiten gaat het om een afstand van 330 meter. Binnen is het bereik met 50 meter ook erg groot. De ouderunit is oplaadbaar en heeft een batterijlevensduur van ongeveer 18 uur.

Philips Avent SCD833/01

De Philips Avent SCD833/01 is een digitale videobabyfoon. De beelden kun je bekijken op een kristalhelder 2,7 inch LCD scherm. Het beeld is perfect, net als het geluid. En ook ’s nachts is het beeld goed zichtbaar, dankzij het infrarood nachtzicht. Dit wordt automatisch ingeschakeld als het donker is.

De verbinding is prima beveiligd. In combinatie met FHSS, dit staat voor Frequency Hopping Spread Spectrum, zorgt dit voor een minieme hoeveelheid storingen van andere apparaten. Dit is echt minimaal, omdat ieder lachje, kuchje of traantje perfect hoorbaar is. Het kunnen zien én goed horen van de baby is voor veel mensen een reden om deze babyfoon te kopen.

De babyfoon is uitgerust met de ECO-modus. Dat wil zeggen dat de audio- en videoverbinding is uitgeschakeld, tenzij de baby een geluidje maakt. Op die manier gaat de batterij extra lang mee. Het handige van de monitor (en de babyfoon) is dat je altijd weet wanneer de babyfoon binnen bereik van de monitor is. Binnen is dat overigens 50 meter, buiten 300 meter.

Dit is een prima Philips Avent babyfoon, die vanzelfsprekend ook een terugspreekfunctie heeft. Een minpunt is dat de babyfoon niet over wifi beschikt en daardoor niet met een app kan worden gekoppeld.

Philips Avent SCD843/01

Het type SCD843/01 lijkt op de vorige babyboon. Het verschil is dat het LCD scherm groter is, 3,5 inch. Inderdaad, ook de Philips SCD843/01 is een Avent babyfoon met camera. Het scherm zorgt voor perfecte beeldkwaliteit, zowel overdag als ’s nachts. Het is zelfs mogelijk om 2 keer extra in te zoomen, om écht goed te kunnen kijken.

Ook het geluid is erg helder en goed bestand tegen storingen. Het handige aan deze babyfoon is dat je de alarminstellingen kunt personaliseren. Zo is het mogelijk om in te stellen dat je met een stille en subtiele trilling van de ouderunit wordt gewaarschuwd als er iets. De microfoongevoeligheid van de babyunit kan ook worden ingesteld. Je bepaalt dus zelf welke geluiden door de babyfoon worden opgevangen.

De Philips Avent SCD843/01is uitgerust met de ECO-modus. Het stroomverbruik is lager als de baby rustig is, terwijl je via een unieke verbindingsindicatie toch verbonden blijft. De geluids- en videoverbinding is alleen ingeschakeld als je baby een geluidje produceert.

Het bereik is binnen 50 meter en buiten 300 meter. De oplaadbare batterij van de ouderunit gaat zo’n 10 uur mee. Ook dit is een uitstekende babyfoon, met als nadeel dat je niet met wifi kunt verbinden.

Philips Avent SCD713/26

Deze Avent babyfoon moet het hebben van het geluid, omdat er geen videofunctie is. Dit geluid is overigens kristalhelder, waardoor je rustig kunt slapen, en je kind hopelijk ook. Bij dit laatste komt de babyfoon trouwens van pas, omdat je je kindje kunt kalmeren met het nachtlampje en de ingebouwde slaapliedjes.

Als hij of zij eenmaal slaapt kun je contact houden via de terugspreekfunctie. De Philips Avent SCD713/26 is overigens ook een half weerstation. Behalve de temperatuur (tussen 0 en 40 graden wordt geregistreerd) meet dit apparaatje ook de luchtvochtigheid in de kamer.

De DECT-technologie zorgt voor een veilige verbinding, zodat je zeker weet dat er niemand anders mee kan luisteren. Ook andere zendapparaten, zoals babyfoons en smartphones, kunnen geen storingen veroorzaken. De oplaadbare ouderunit heeft een batterijduur van 18 uur. Daar kom je dus gemakkelijk de nacht mee door.

Het geluidsniveau in de babykamer wordt met drie lampjes aangegeven, zodat je weet hoe hard het geluid is. Dit is een babyfoon met een uitstekende prijs/kwaliteitverhouding. Er zit geen camera op en er kan ook geen verbinding met wifi worden gemaakt, maar als je dit niet nodig hebt is dit de ideale Philips babyfoon.

Philips Avent SCD835/26

Dit is weer een Philips babyfoon met camera. De SCD835 laat de beelden van je (hopelijk) slapende baby zien op een 2,7 inch LCD scherm. De beelden zijn in kleur en zeer helder. Dankzij infrarood is ook ’s nachts prima te zien hoe het in de babykamer gaat. En uiteraard is het geluid haarscherp.

De verbinding is extra beveiligd, wat wel zo geruststellend is. Het bereik binnen is 50 meter en buiten is het 300 meter. Uit ervaringen van andere gebruikers komt naar voren dat de verbinding soms wat onstabiel kan zijn, vooral in nieuwbouwwoningen met meerdere verdiepingen. Dan gaat het vooral om het bereik naar buiten toe, want binnen is dit prima.

In de babyfoon zitten alle functies die in een goede unit horen te zitten. Voorbeelden zijn een terugspreekfunctie, slaapliedjes en een nachtlampje. De accu van de ouderunit gaat 12 uur mee, daarna moet deze aan de lader.

Als we nog even naar de reviews van andere consumenten kijken, dan zijn die zeer positief. De helderheid van het scherm komt bij bijna iedereen terug, net als de kwaliteit van het geluid. Alleen de soms wat mindere ontvangst staat bij de minpunten.

Philips Avent SCD833/26

Het zal je niet verbazen dat de SCD833/26 veel weg heeft van het vorige model. De productcode is bijna identiek. Ook dit is een Avent babyfoon met camera en een 2,7 inch kleurenscherm. Infrarood nachtzicht zorgt ervoor dat je ook in de late avonduren en nacht alles prima kunt volgen.

In deze babyfoon zit de Frequency Hopping Spread Spectrum technologie, oftewel FHSS. Dit zorgt voor minimale storing op het kanaal van de babyfoon. Daardoor kun je je baby ook perfect horen en niet alleen zien. Puur met beeld krijg je immers lang niet alles mee.

Om het stroomverbruik te verlagen kun je de ECO-modus inschakelen. Je bent dan gewoon verbonden met de babyfoon (en je baby), maar deze komt alleen in actie als je baby geluid maakt. Heel energiezuinig dus, en de batterij gaat ook een stuk langer mee.

Het bereik is overigens prima. En je krijgt een seintje van de ouderunit als er geen bereik is. Dit zal niet zo snel gebeuren, omdat het bereik binnen 50 meter is en buiten 300 meter. Dit zegt niet alles, omdat in een huis vol meubelen en twee verdiepingen verschil de verbinding wat minder stabiel kan zijn.

De ouderunit is oplaadbaar en gaat draadloos zo’n 10 uur mee. En als je kindje een keer wakker wordt, kun je hem of haar geruststellen met de terugspreekfunctie. Of je draait een van de 5 ontspannende slaapliedjes die in de babyunit zitten.

Philips Avent Beeldbabyfoon Dual Connected – SCD921/26

De Dual Connected SCD921/26 is een Philips Avent babyfoon die gekoppeld kan worden met een app. Het beeld kan dus overal ter wereld, of gewoon 5 kilometer verderop op je werk, worden bekeken. Ook zonder de app is dit een uitstekende babyfoon.

Het beeld is hartstikke scherp. De full HD-camera heeft nachtzicht en digitale zoom. Dit laatste komt goed van pas als je niet helemaal goed kunt zien wat er aan de hand is. Door in te zoomen voorkom je dat je je kindje onnodig wakker maakt. De ouderunit heeft een batterijduur van 12 uur, voldoende voor de nachtrust van een baby.

De babyfoon heeft ook van alles om kindjes te kalmeren en rustig te krijgen. Zo zitten er niet minder dan 15 rustgevende muziekjes in de Philips babyfoon. Dit loopt uiteen van zingende vogels tot slaapliedjes. En als leuk extraatje kun je ook zelf een geluid opnemen en dit afspelen.

Met de terugspreekfunctie kun je de baby ook geruststellen. De Philips Avent babyfoon Dual Connected SCD921/26 heeft alles om de nachtrust van kind en ouders goed te laten verlopen. Je moet er wel rekening mee houden dat de prijs behoorlijk hoog is.

Philips Avent SCD503/00 Babyfoon

De SCD503/00 is de goedkoopste babyfoon uit deze lijst. Maar dit wil niet zeggen dat het een slecht apparaat is, integendeel. Deze babyfoon heeft niet de mogelijkheid om mee te kijken naar je slapende of spelende kind en kan ook niet worden gekoppeld met een app. Dit wordt echter gecompenseerd door uitstekend geluid en een prima verbinding.

De al eerder genoemde DECT-technologie zorgt voor een veilige en stabiele verbinding. Het geluid stoort niet, en andere draadloze apparaten kunnen niet ‘inbreken’ op het signaal. De ECO-modus zorgt ervoor dat de babyfoon slim met energie omgaat. Hoe dichter je bij de baby in de buurt bent, hoe minder stroom er wordt verbruikt. Ook slaat de babyfoon alleen aan als je kind geluid maakt. Als het stil is, wordt er nauwelijks energie verbruikt.

Op deze Avent babyfoon zitten geluidsniveaulampjes die aangeven hoeveel geluid je baby maakt. Dit komt goed van pas als het geluid van de ouderunit gedempt is. Het unieke aan deze babyfoon is dat de ouderunit tot 24 uur draadloos kan worden gebruikt. Kleine kanttekening is dat je daar wel de juiste batterijen voor nodig hebt.

De ouderunit werkt trouwens ook gewoon op netstroom. En in de babyfoon zit een nachtlampje waarmee je je kleintje kunt kalmeren. De gloed werkt daarnaast rustgevend. Het is een vrij basic babyfoon zonder geavanceerde functies, maar het is het uitstekend apparaat, zeker voor deze prijs.

Philips Avent SCD723/26 DECT Babyfoon

En als laatste in onze top 10 met Philips Avent babyfoons de SCD723/26. Ook dit model moet het zonder beeld en apps stellen, maar compenseert dat met een uitstekend geluid en grote gebruiksvriendelijkheid. In vergelijking met de SCD503/00 zitten in deze babyfoon naast het nachtlampje ook slaapliedjes.

De liedjes, het nachtlampje en de speciale nachtmodus doen er alles aan om jouw baby, en jou, een goede nacht te bezorgen. In de babyfoon zit ook een temperatuursensor, zodat je goed in de gaten kunt houden of het niet te warm is in de kamer.

DECT-technologie zorgt voor een storingsvrije verbinding en de ECO-modus is energiezuinig. Dit vergroot de levensduur van de batterij. De oplaadbare ouderunit gaat draadloos overigens 18 uur mee, wat vrij lang is voor een babyfoon.

Vijf lampjes geven aan hoeveel geluid je baby produceert. Met de nachtmodus kun je het display en het geluid dimmen. Ook het geluid van de ouderunit kan worden uitgezet, waarbij je via trillingen een seintje krijgt als er beweging is in de babykamer. Ook deze babyfoon heeft een uitstekende prijs/kwaliteitverhouding.

Welke soorten babyfoons zijn er?

Als je een Philips Avent babyfoon wilt kopen, heb je de keuze uit veel mooie producten. Hoewel er ontelbare varianten zijn, kun je de babyfoons opdelen in vijf soorten. We lichten ze hieronder kort toe.

Audio babyfoon

Een audio babyfoon is eigenlijk een standaard babyfoon. Ze geven alleen signaal af via geluiden. Hier heb je voldoende aan als je het niet nodig vindt om je kindje te zien slapen.

Babyfoon met groot bereik

Binnen de audio babyfoons kun je ook kiezen voor een PMR. Dit is een babyfoon met een zeer groot bereik. Dit bereik kan oplopen tot vele kilometers. Zo’n babyfoon is handig als je bijvoorbeeld een enorme tuin hebt.

DECT

Een DECT babyfoon heeft een draadloze digitale verbinding. DECT is de naam van de techniek, en staat voor Digital Enhanced Cordless Telecommunications. Dat is inderdaad een flinke mond vol. De techniek houdt in dat de babyfoon 100% storingsvrij is en binnenshuis een bereik heeft van 50 meter. Buiten kan dit oplopen tot 300 meter. Ook dit is een audiobabyfoon.

Philips babyfoon met camera

Met een babyfoon met camera kun je je kindje niet alleen horen, maar ook zien. En dankzij infrarood technologie is dit ook in de nachtelijke uren het geval. Een babyfoon met beeld geeft veel ouders net wat meer rust. Qua camera is er flink wat variatie. Dit loopt uiteen van een kleine camera tot een scherm dat bijna net zo groot is als een pocket televisie.

Babyfoon met wifi

Een wifi babyfoon is voor velen nog een stapje luxer dan een babyfoon met camera. Dit is het meest moderne type dat voorzien is van geavanceerde technieken. Wifi is perfect voor jou als je altijd op de hoogte wilt zijn hoe het met je kindje gaat.

Met een wifi babyfoon kun je via je smartphone of tablet op elk moment van de dag in de gaten houden hoe het gaat. Meerdere mensen kunnen tegelijkertijd de beelden bekijken. Dat is ideaal als de ouders wat later terug zijn van het werk. Dan kunnen ze af en toe zien hoe het met de baby gaat.

Qua functies is een wifi babyfoon verder hetzelfde als babyfoons met een camera.

Hoe werkt de ECO-modus?

Bij verschillende babyfoons uit de lijst heb je gezien dat ze zijn uitgerust met de ECO-modus. Deze modus schakelt de ouderunit na 20 seconden uit als er geen geluid wordt waargenomen. Zodra de unit die bij de baby staat geluid opvangt, slaat ook de ouderunit meteen aan. Het voordeel van de ECO-modus is dat het de levensduur van de batterij verlengt. En als de unit in het stopcontact zit, is het energiezuiniger. En dat is met de huidige energierekeningen zeker niet erg.

Je ziet aan het groene lampje of de ECO-modus is geactiveerd. En je kunt zelf regelen welk geluid wordt geregistreerd door het niveau aan te passen.

Dit is Philips Avent

Philips Avent bestaat onder deze naam sinds 2006. Toen nam Philips het merk Avent namelijk over. Avent was destijds al een grote speler in de wereld van producten voor ouders van jonge kinderen en baby’s. Na de overname door Philips is het bedrijf (en de naamsbekendheid) nog groter geworden.

Babyfoons vormen een belangrijk onderdeel van het assortiment van Philips Avent. De apparaten staan bekend om de uitstekende kwaliteit. Je moet er wel rekening mee houden dat dit merk in een vrij dure prijsklasse valt. Ook voor een simpele babyfoon betaal je al snel €100. Als je beeld en/of wifi wilt komt het bedrag nog hoger uit.

Naast babyfoons verkoopt Philips Avent allerlei producten. Dan kun je denken aan babyflesjes, spenen, maar ook producten voor moeders, zoals borstkolven. En het leuke is dat je ook complete cadeausets kunnen bestellen. Ideaal als je naar een babyshower gaat, of om jezelf te geven als er gezinsuitbreiding aan zit te komen.

Conclusie: dit zijn de beste Philips babyfoons

Als je een goede babyfoon wilt kopen is Philips Avent een prima partij. Zoals gezegd is het niet het goedkoopste merk, maar voor kwaliteit mag best betaald worden. Als je de beste Philips Avent babyfoon wilt kopen, adviseren we je de Connected SCD923/26 te kiezen. Deze babyfoon met camera en wifi is een van de modernste producten op dit gebied.

Als het wat eenvoudiger mag, is de SCD733/26 DECT een goede optie. Dit is een audio babyfoon met kraakhelder geluid. En de Philips Avent SCD833/01 is een prima digitale videobabyfoon.

Alles wat u moet weten over Babyfoons
Logo
Vergelijk items
  • Totaal (0)
Vergelijken
0
Shopping cart