Welke babyfoon en tot welke leeftijd gebruik je deze?

Welke babyfoon het beste is, is voor iedere ouder verschillend. Dit heeft met een aantal factoren te maken. De prijs speelt uiteraard een rol, net als je wensen. Zo kun je voor een tussen haakjes simpele babyfoon kiezen waarbij je alleen met geluid je kindje kunt horen. Of je geeft wat meer uit en koopt een babyfoon met camera die je kunt koppelen met je smartphone waardoor je op elk moment van de dag je baby kunt zien. We geven je graag uitleg wat de mogelijkheden zijn en vertellen en passant tot wanneer je een babyfoon ongeveer gebruikt.

Wat is de beste babyfoon voor jou?

Er bestaan veel goede babyfoons, maar het is lastig om aan te geven welk type het beste is. Dat heeft met het daarnet genoemde wensenplaatje te maken. Als je volledige controle wilt, is het meer dan het overwegen waard om voor een model met camera te kiezen. Welke babyfoon met camera is de volgende vraag die beantwoord moet worden.

Een aantal bekende merken is altijd een goede keuze. Philips heeft een uitgebreid assortiment, net als Alecto, Motorola en Luvion. Een babyfoon met camera kun je zo bijzonder maken als je wilt. De meeste babyfoons hebben de mogelijkheid om meerdere camera’s te koppelen. Dit is handig als je meer dan één kind hebt of als je zicht wilt hebben op verschillende kamers. In het wat duurdere segment vind je babyfoons waarbij je tussen de camera’s kunt schakelen, alsof je regisseur van een televisieprogramma bent.

Welke babyfoon met app?

Als je altijd de mogelijkheid wilt hebben om te zien hoe het met je kind gaat, is een babyfoon met app een aanrader. Zelfs als je voor werk aan de andere kant van de wereld bent, kun je in de app zien hoe het met de kleine gaat. Dit is de meest moderne babyfoon, die bij ieder bekend merk te vinden is. Ze hebben dezelfde functies als andere babyfoons.

De standaard babyfoon

Hoeft beeld voor jou niet of schrik je van de hoge prijs, dan is een ‘standaard’ babyfoon natuurlijk ook prima. Hierbij hoor je via geluid of je kind rustig slaapt of aan het huilen is. In deze babyfoons zitten vaak slaapliedjes die op afstand te bedienen zijn. En via de terugspreekfunctie kun je je kindje rustig krijgen of zelf een mooi liedje zingen.

Babyfoon: tot welke leeftijd?

Als ouders van jonge kinderen is het weleens lastig, omdat je vanuit alle kanten advies krijgt. Gevraagd en ongevraagd. Ook over de leeftijd waarop de babyfoon niet meer gebruikt hoeft te worden. Gemiddeld gezien is een babyfoon niet meer nodig als je kind 3 jaar oud is. Dan kunnen ze namelijk zelf uit bed komen om je wakker te maken als er iets is.

Dat wil niet zeggen dat je vanaf dan geen babyfoon meer hoeft te gebruiken. Met name een babyfoon met camera is ook bij kinderen van 4 of 5 handig om te zien of ze rustig aan het slapen zijn.

Alles wat u moet weten over Babyfoons
Logo
Vergelijk items
  • Totaal (0)
Vergelijken
0
Shopping cart